Als eerste even een uitleg, voor als je nog niet weet wat een module is. Een module is een van de bouwstenen van Joomla. Al die bouwstenen, samen met de inhoud (content) vormen je site. Een module is dus een belangrijk begrip binnen Joomla en het is best belangrijk dat je hier mee kunt werken.

Modules geven je site naast basisfunctionaliteit, ook extra functionaliteiten, afhankelijk van welke je er installeert. De meest voorkomende modules zijn onder andere: logo, menu, navigatiepad, inloggen, footer. 

Modules beheer je via 'Extensies - Modulebeheer' Hier zie je welke modules er zijn, en welke aktief zijn.

modulebeheer.jpg

  1. Hier kun je alle filteropties instellen. Joomla onthoudt deze filters, dus bij een volgend bezoek zul je deze ingestelde filters terugvinden
  2. Handig om je modules te sorteren, niet alleen de weergave hier, wat dat doe je via de kolommen en de driehoekjes ( zie naast 'positie' ) maar juist de sortering van de modules zoals deze op de site komen. Als je bijvoorbeeld meerdere modules in een sidebar hebt gezet, is het handig te kunnen sorteren. Hierover maak ik een apart filmpje later.
  3. Modules kun je, net zoals artikelen, publiceren, depubliceren en in- en uitchecken. 

 We gaan verder met het maken van een nieuwe module.

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!