Het is goed mogelijk om binnen een joomla! template eigen moduleposities toe te voegen. Dat is eigenlijk best eenvoudig. Ik leg hier uit hoe je dit kunt realiseren in 2 stappen.

Stap 1

Als eerste moet je in de /templates/<templatenaam> folder de templatedetails.xml aanpassen. In deze xml moet je een nieuwe module declaren. 
Je ziet daar een volgende sectie staan
<positions>
  <position>top</position>
  <position>left</position>
.......
</positions>

Door hier een eigen positie aan toe te voegen, heb je de eerste stap al gezet.

Stap 2

ga naar je template file (vaak een index.php) waar de template wordt gevormd, en voeg daar op de plek die je wilt de volgende code toe:

<jdoc:include type="modules" name="name of module position" style="xhtml" />

Nu kun je binnen joomla modules maken en die toekennen aan de nieuwe modulepositie. Wil je met de layout werken, dan zul je de code in stap 2 moeten voorzien van <div> tags en die benoemen in de custom stylesheet.

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!