Verwacht wordt dat deze maand Joomla 3.5 wordt vrijgegeven. De beta van 3.5 is al te downloaden. Wij hebben gekeken naar wat wijzigingen die ik het oog springen. Deze update zal ook via de gewone Joomla! update beschikbaar komen.

 

  1. Een item teller bij de categorieën. Het is nu in 1 oogopslag mogelijk te zien hoeveel artikelen er in een categorie staan. Werkt voor artikelen, banners, contacts en newsfeeds.
  2. Drag and drop images into TinyMCE. Dit was al mogelijk binnen JCE maar werkt nu ook binnen de standaar editor van Joomla!
  3. Update notificaties via de mail. Dit is een updatenotificatie van nieuwe Joomla! releases. Vanuit Joomla! kunnen nu ook update mails verstuurd worden naar super-users.
  4. Makkelijke custom css style voor Protostar, het default Joomla! template. Dat was tot voorheen niet mogelijk, je moest het template zelf aanpassen, maar nu kun je een user.css maken. Joomla! controleert of deze bestaat en zal hem dan gebruiken. Bij updates wordt deze niet overschreven!
  5. Joomla! begint met het bijhouden van anonieme data. WordPress en Drupal verzamelen anonieme gegevens van hun gebruikers. Dit omvat een verscheidenheid aan informatie die helpt de ontwikkelteams meer over hun publiek te begrijpen. Joomla 3.5 heeft nu een plugin die vergelijkbare gegevens verzamelt. De plugin zal de Joomla versie , PHP -versie en het type database en versie te verzamelen. Elke site zal een " unieke id" gebruikt om dubbele vermeldingen te voorkomen. Het Joomla team werken hard om ervoor te zorgen dat de individuele websites niet kunnen worden geïdentificeerd uit de gegevens .
  6. Makkelijk systeeminformatie downloaden. Sommige ontwikkelaars hebben voor ondersteuning specifieke informatie nodig. Deze is nu per installatie te downloaden. Je hebt het dan over PHP instellingen, server variabelen en ga zo maar door.

(via ostraining.com)

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!