Om een fotoboek te maken hebben wij een component geïnstalleerd waarmee je mappen met daarin afbeeldingen kunt omtoveren tot een fotoboek.

Hoe werkt dit?

Ga met de JCE filebrowser naar de mappen op de server en maak hier een nieuwe map aan. 

jce_filebrowser_map_maken.jpg

LET OP: geen spaties in de naam van de map, en geen spaties in de namen van de afbeeldingen!

Als je een map hebt aangemaakt dan kun je in die map afbeeldingen uploaden (je moet de map dan wel selecteren eerst!)

uploaden.jpg

Als je dan afbeeldingen hebt ge-upload, dan moet je de naam van de map onthouden, dat kan ook een submap zijn. Hierboven is het de map sampledata/slideshow

Maak vervolgens een pagina aan, of ga naar de pagina waar je het fotoboek wilt plaatsen en overal waar je wilt in die pagina kun je de volgende shortcode plaatsen, om het fotoboek op die plaats aktief te maken.

fotoboek_plaatsen.jpg

Op die pagina zullen nu de foto's verschijnen, die je gewoon kunt raadplegen en aanklikken. het zijn automatisch thumbnails die openklikken naar een hele foto. Je hoeft niets bijzonders meer te doen. Je fotoboek is nu een feit.

Instellingen van het fotoboek.

Je kunt de grootte van je thumbnails aanpassen, en de compressie van de afbeelding ook. dat doe je via 'Extensies - pluginbeheer -Simple Image gallery

 

sig_plugin.jpg

En daar kun je de instellingen bewerken:

sig_plugin2.jpg

 

Een gepubliceerd fotoboek ziet er als volgt uit en hier kun je een live voorbeeld bekijken:

fotoboek.jpg

 

(Simple image Gallery is geen standaard Joomla functionaliteit, maar een component dat wij extra installeren!)

 

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!