Een nieuw artikel toevogen doe als volgt:

nieuw_artikel_toevoegen.jpg

Afhankelijk van welke editor je in gebruik hebt, zul je een bewerkvenster te zien krijgen dat er als volgt uit ziet: 

nieuw_artikel.jpg

  1. Hier heb de opties om het artikel op te slaan. Nadat je het artikel hebt opgeslagen, komt er een mogelijkheid om vanuit hier het artikel rechtstreeks aan een menu te koppelen. Die knop heet 'add to menu'. Met de optie 'opslaan' sla je het artikel tussentijds op, en met 'opslaan en sluiten' sluit je het artikel af en ben je klaar met muteren van dit artikel.
  2. Hier geef je de title van het artikel op. Het is mogelijk dat deze bij alle pagina's getoond wordt, maar bij opties kun je dit nog aanpassen.
  3. De alias, is de door Joomla automatisch gegenereerde tekst die een deel van de URL zal gaan vormen. Deze hoef je niet aan te passen, maar dat kan wel, indien gewenst.
  4. De tabbladen geven per artiekel alle opties en eigenschappen van een publicatie weer.
  5. Dit is de editor, in ons geval de JCE (Joomla Content Editor) maar hier kan ook een andere editor staan. Hier ga je de tekst maken, de afbeeldingen plaatsen en de links maken
  6. Kies hier voor een categorie. Handig voor het rubriceren van je artikelen.
  7. De status van een artikel. Gepubliceerd betekent vindbaar en openbaar, gedepubliceerd betekent dat het artikel niet zichtbaar is.
  8. Toegang is van belang om aan te geven of deze pagina voor iedereen beschikbaar is, of voor een beperkt publiek, bijvoorbeeld pagina's die je voor een extranet wilt gebruiken. daar kun je het toegangsniveau kiezen dat overeenkomt met het niveau van de ingelogde gebruiker.

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!